Townhouse

East Fremantle

Additional space within the foot print of the existing town house was required for a growing family that wished to keep to lock and leave lifestyle of a small lot. The potential for extensive views from the upper level to the North and West were an added incentive to design upwards. The existing building orientation required a design solution to minimise the summer heat loads from the West whilst maintaining views of the Swan River and Rottnest Island.

The 1984 design failed to connect the inhabitants to the street. The concept design seeks to reconnect the dwelling with the street and community through the roof terrace to the East whilst providing an alternative to the Western view. The client has teenage daughters that have the lower level for private bedroom and lounge space, the middle level provides the meeting zone for the family to come together to cook, eat and share the day’s events while the upper level is a place for the parents to retreat and relax with a spectacular view.

Townhouse East Fremantle

Townhouse East Fremantle
Townhouse East Fremantle
Townhouse East Fremantle